Ivančica Matuša

Komunikacija-ne…

Makar danas možemo komunicirati svekolikom dostupnom modernom i manje modernom tehnologijom, još ima tvrtki koje u dosta situacija priznaju samo dostignuća tehnologije iz Socijalističke Republike Hrvatske, koriste se oni i modernijom, koja im je očigledno nametnuta!

Tako je, pisala sam o tome, ZET ostao emotivno vezan uz fax, a izgleda da HŽ takvu vezu ima s telefonskim aparatom, zanimljivo, posljedice obiju njihovih veza osjećaju baš samo osobe s invaliditetom!

Pročitala sam i sama da putovanje vlakom moram najaviti na neki telefon…

Kako Putnička služba, vjerojatno u drugoj sobi i za druge poslove (one da meni napiše da zovem na telefon), ima i mail, pa ja, puna nade, njima uputim mail:
…nažalost sam uskraćena za mogućnost komunikacije telefonom, a na isti ovaj način dogovorila sam putovanje i prošle godine, molim vas, da mi izađete u susret!…

U nastavku svi mogući podaci u vezi putovanja koji bi im mogli trebati..

Nadala sam se da će se netko udostojati dići guzicu, isprintati mail i odnijeti ga u drugu sobu, ali ipak je ostao sjediti i radije mi je nakucao slijedeću rečenicu:

Potrebno se javiti u Putničku službu na broj 01-378-3240  radi dogovora za organizaciju ulaska u vlak potrebno je obavijestiti Rijeku da omogući izlazak iz vlaka…

Ja ne smatram da sam luda, a imam dovoljno godina da nisam ni zbunjena. 😛

Već sam putovala vlakom i znam kako će to izgledati, možda ovaj put još, uz sendviče, ponesem i povez za oči, ne trebaju oni dogovor sa mnom, ja ću doći na vrijeme, njima treba dogovor sa samima sobom!

Sad opet trebaju izvlačiti rampu, trebaju odlučiti tko će okretati kotač, da se taj stigne natoviti proteinima i pojačati mišićnu masu, a treba bome javiti i dečkima u Rijeku da učine isto, ali svi, rampa će biti oni, jer rampe u Rijeci – nema! 😀

Huraaa! Ajmo dečki – visinske pripreme, stiže specijalni teret! 😛 😉