Ivančica Matuša

Prihvati ono što ne možeš promijeniti

Da, tako jednostavno rečeno, a teško izvedivo u stvarnom životu! Ali izvedivo je, to je živa istina… 🙂
Tako je dobar osjećaj imati pod kontrolom sve što nam se događa u životu, dobro je dok sve ide po našem planu i dok smo mi gospodari situacija.
Međutim događaju se neke situacije koje kvare naše planove. Stvari kao što je loše vrijeme, a baš planiramo roštilj, kriza u državi, poplave, potresi (al ne baš blizu nas)… To su stvari koje nisu pod našom kontrolom, ali lakše prolazimo kroz njih dok je s nama sve u redu! Život nam juri i naprosto nas tjera da se predugo ne zadržavamo na njima.

Ali kad se dogode neke situacije koje se tiču nas osobno, zadiru u naše osjećaje, egzistenciju, a da im mi nismo šefovi… e tu nastaju problemi! Ljuti, frustrirani, jadni, ljubomorni i ne znam kakvi sve ne! Naš mir pretvara se u duševni nemir, i paše nam da gajimo te negativne osjećaje koji su trenutno u nama, iako nam situacija zato ne postaje lakša time, ali eto baš smo vriti! Umjesto da skupimo snagu, prihvatimo situaciju i krenemo dalje kroz nju… u život!

Život nije vječito plivanje uzvodno i zato nam opiranje životnom toku stvara depresiju, nesanicu, tjeskobu, stres, nezadovoljstvo. Hajdemo okrenuti smjer plivanja i krenimo pratiti životni tok.

Prihvaćanje života onako kako nam dolazi, naš je mir…

Al’ jbg, nejde baš… 😀 😀 …pokušavaj, pokušavaj, pokušavaj… 🙂