Ivančica Matuša

200 pari ruku…

U ovih posljednjih gotovo 8 godina života “zaključane” mene, otprilike je toliki broj pari ruku prošao kroz moj život, odnosno u mojem životnom prostoru moglo bi se izbrojiti i još pari ruku!

Ali ovih 200 pari ruku samo su one koje su se u njemu izredale, a da su imale vrlo bliski kontakt sa mojim tijelom, mojom intimom!

Iako su sve te ruke na papiru stručne i one iste stručnosti budu jednako tretirane, to nije ni izbliza tako…ja imam ugrađenu neku vrstu barometra za ruke, koji vrlo burno reagira na stručne ruke koje se samo izdaju za takve.

Postoje ruke koje osjećaju što rade, lijep je osjećaj biti u takvim rukama. Neke ruke su brižne, druge su manje brižne, Ima ruku uz koje se posebno vežeš, od kojih rastanci teško padaju! S nekim rukama se sprijateljiš samo tako, jer jednostavno sve poteče od ruku, završi u srcu, njihov dodir pravi je melem za dušu i tijelo! To je neizbježno, samo eto, to se trebalo dogoditi u staračkom domu! 😀

Sve te ruke vrlo su važne u mom životu i svake mi daju neku svoju lekciju, mada ne izgleda tako, iako sam ja dobar učenik, neke lekcije bih ipak rado ponavljala do beskonačnosti! 🙂 …a neke preskakala! 🙂 …markirala 😀